onsdag 1 oktober 2008

Egen vårdcentral för ateister, tack

Det är inte förvånande att just Hägglund bejakar religiös särbehandling, men det är en belastning för hans ämbete.

Riksdagsledamoten Carina Hägg, s, är på goda grunder missnöjd med Hägglunds inställning: "Att legitimera vård som ges utifrån religiösa värderingar är något helt nytt i det svenska samhället."
Just det!

Jag vill ha en vårdcentral för ateister att gå till. Vår ateistiska anatomi är ju väldigt annorlunda jämfört med dem som är skapade av någon gud eftersom vi är ett resultat av evolutionen. Och man måste ju förstå att Allah inte använde samma grejor som Jahve, exempelvis.

Så det är ju bra om alla, inte bara religiösa utan också politiska åskådningar får medicinsk kompetens utifrån sin särart, eftersom islam är lika politisk som religiös. Det blir en himla massa olika men helt nödvändiga specialistkompetenser, eller hur?

"Jaha, du är döende och katolsk socialist, sorry, det blir andra sidan stan, här behandlar vi bara konservativa ortodoxa, men du kan ju alltid kolla med de liberala judarna rakt över gatan."
Ok, jag vill ha en vårdcentral för liberala ateister. Rättvist ska det vara!

Henrik Schullström,
ordförande Human-etiska-föreningen

1 kommentar:

Anonym sa...

Jag får ofta en känsla av att man har tolkat ordet religionsfrihet lite avigt. Jag menar, en drogfri tillställning innebär ju att det inte ska förekomma hantering eller bruk av droger under evenemanget. Borde då inte religionsfrihet innebära just frihet från religion? Det är ofattbart och destruktivt att man tillåter särbehandling av människor på grund utav deras kultur eller religion. Å ena sidan kämpar man för jämlikhet och mot diskriminering och segregering och å andra sidan underblåser man just det som skapar ojämlikhet, segregering, motsättningar och diskriminering. Religion bör inte sanktioneras av staten. Fram för ett religionsfritt Sverige.
-Jonny