söndag 5 oktober 2008

Rektorssåpan i Lund löddrar vidare...

I Sydsvenskan den 3 oktober säger Allan Larsson, som svar på lärarnas oro över Per Erikssons bakgrund i Pingstkyrkan: I något debattinlägg har styrelsens beslut ifrågasatts med argumentet att Per Eriksson tillhör en frikyrklig församling. På det vill jag bara svara att det råder religionsfrihet. Det viktiga är att han stöder universitets grundläggande värden och strategi, vilket han i intervjuer tydligt visat att han gör”.

Men Allan Larsson missar att Per Eriksson enligt Sydsvenskan tidigare samma dag, har vägrat att svara på frågor relaterat till detta. Erikssons uppfattning om till exempel stamcellsforskning ska vi få reda på först den dag han tillträder ämbetet. Surprise!

"Om religion" skriver bra om detta.

Dagen

2 kommentarer:

Anonym sa...

haha ...och OM han skulle ha en annan syn på stamcellsforskning, so what? bryter han då mot de grundläggande värdena och strategin för universitetet som nämndes i artikeln? Bara för att man tillhör en frikyrka så betyder det inte att man är positiv/negativ till stamcellsforskning. Jag kan säga att jag själv har inte kommit till hur jag ställer mig till stamcellsforskning. Och det är inte så att jag måste ha en åsikt om det som medlem i frikyrkan som jag tillhör.

Camilla Grepe sa...

Eeeeh??