fredag 16 oktober 2009

Utomjording som utomjording

Vi kan historien. Plötsligt vet alla hur en utomjording ser ut. Eller hur? Den ser ut så här. Men nu vet vi även hur Gud ser ut. Det är tidningen Dagen som berättar den spännande nyheten om "This man". Det är sajten www.thisman.org som påstår att 2000 personer har drömt om ett ansikte de aldrig förr träffat eller sett. En figur med kraftiga ögonbryn och ovalformat huvud ska ha dykt upp i människors drömmar.

En sajt upprättades förra året om "mannen". Här påstår man att allt började 2006 med att en namnlös "välkänd psykolog" tog emot en psykiskt störd patient som tecknat en bild på en person som allt oftare dök upp i drömmar. Psykologen ska sedan ha haft teckning- en framme när nästa patient anlände. Även denna patient ska ha sagt att "mannen på bilden brukar ge mig råd".

Nåväl, här är Gud enligt denna källa. Men man ska som bekant inte underskatta den fantasi- fulla Homo sapiens ssp. religii. Så med tanke på hur många miljoner människor som nu kommer att drömma om den här bilden, så kommer Guds existens enligt mina beräkningar att med statistiskt säkerställd sannolikhet, vara bekräftad på torsdag morgon, vecka 44, klockan 7:38. Lokal tid, märk väl.
Sov gott och dröm sött, tillönskar jag mina kära bloggläsare.

5 kommentarer:

Pekka S sa...

Jag ska göra mitt bästa för att möta "This Man" i drömmarnas land.

Anonym sa...

Det bästa är att möta honom i vaket tillstånd!

Camilla Grepe sa...

@Anonym
Gäller det båda?

Mikael sa...

Lite Alfred E Neumann över killen (prydde omslagen till MAD, om någon kommer ihåg den blaskan)

Camilla Grepe sa...

Är han inte mera lik Thomas Österberg på tidningen Dagen? "This man" alltså, inte Alfred E Neumann.