måndag 26 oktober 2009

Ny Generation lanserar kollektiv skithus-bön

Livets Ords ungdomsorganisation Ny Generation på Alléskolan i Åtvidaberg har kommit på en i sanning kreativ idé. I brist på gemensam tid för bönestunder, har gänget synkroniserat sina toalettbesök. Då ber man. Dock meddelas icke om övriga synergieffekter uppnås vid samma tillfälle.

Mer om Ny Generations koppling till Livets Ord.
Lyssna på Livets Ords skolchef om evolutionen
Lyssna på samma person om varför den vanliga skolan är livsfarligDagen

7 kommentarer:

Kajsa sa...

Rättelse: Ny Generation är inte någon ungdomsorganisation under Livets Ord, utan en ekumenisk elev- och studentorganisation med skolgrupper i alla delar av landet.

Camilla Grepe sa...

Ny Generation har mycket starka band till Livets Ord.

Patrik sa...

Källkritik? Någon?
Ja, ledaren för Ny Generation heter Joakim Lundqvist (Livets Ord). Så råkade det bara bli. När Ny Generation bildades 1:a gången hette ledaren Magnus Persson (pingst - Malmö). Det rullade på tills han strulade till det i sitt privatliv och drog sig ur all aktivitet inom kyrkan. Idén var dock så pass bra att vem som helst skulle kunnat ta tag i det - och få det att växa. Det blev Joakim - och det växer så det knakar. Men den s.k "kopplingen" som är så otroligt "stark" är inte mer än så. Medlemmar och andra ledare kommer från alla möjliga kristna samfund - i Sverige och resten av världen.
By the way - Per Kornhall hade redan lämnat församlingen då Ny Generation drog i gång igen. Tror inte han har en sådan 100% koll som han själv verkar tro. Han ställer sig nog ödmjuk till hur mycket han egentligen känner till om Livets Ords arbete idag. För att inte tala om andra samfunds arbete heller, för den delen.

Camilla Grepe sa...

Värst vad känsligt det var med kopplingen till Livets Ord?

Patrik sa...

Hört från sandlådan: "Det var hon som började!"

Sofie sa...

Oj, läste detta inlägg två månader försent men blev ändå så upprörd att jag måste kommentera.

Hade du gått på deras skola hade det du skriver om denna grupp varit djupt kränkande och jag hade kallat dig mobbare.

Om du vill bli trovärdig som skribent/frilansare kan du inte skriva lögner om varken kyrkor eller kopplingar mellan ungdomsorganisationer och vissa sådana. Har du ens sökt Ny Generation för en kommentar kring deras "starka koppling" med Livets Ord?

Du måste ändå ge gruppen lite credd för att de verkar vara sjukt kreativa och envisa bedjare :)

Lycka till med ditt sökande, du verkar vara en skarp tjej!

Anonym sa...

Ny generation med Magnus Persson och det ny generation ni talar om här är två helt olika saker som inte har koppling till varandra så vitt jag vet. Däremot startades ett Ny generation i Norge samtidigt som Magnus startade sitt ny generation i Sverige, utan att veta om varandra. De råkade hamna bredvid varandra på en konferens ett tag efter att de startat sina organisationer och fick veta om varandra först då.