lördag 1 december 2012

Anonym sa...

Camilla...jag såg dig på TV häromkvällen i programmet Debatt. Vi var många som blev berörda inte av dina åsikter i första hans MEN av ditt aggressiva beteende. Vi frågade oss och undrade vad Du kan ha varit med om som är så bitter och okontrollerad när det gäller kristna frågor. Detta är inte "normalt" utan vi tror att du egentligen är en sökande människa som på detta sätt håller dessa viktiga frågor, ifrån Dig.

Du vet säkert att Gud älskar Dig och att Han är högst intresserad att relationen ska bli besvarad. Du säger att Du inte tror på Gud men längst inne så vet Du att Gud tror på Dig.. Men det är inte för sent,,Din tid kommer när Du kommer att kapitulera och vet..då först blir det skönt "där inne"!
Källa: Kommentar till mitt inlägg "Sjung en psalm, ungjävel!"

7 kommentarer:

Bookia sa...

Hahahahahaha....*asgarvar*
Min helg är gjord! :D

Seriöst alltså Camilla, den där kommentaren visar verkligen på hur viktigt ditt jobb som religionskritiker verkligen är. Det är skrämmande hur farliga de religiösa är i samhällsrummet. Antingen är de privata (håller sin tro för sig själva och stör inte andra med det offentligt) men kan trots detta ledas av sin tro inofficiellt i tex sina yrkesroller vilket är farligt nog, särskilt i det långa loppet. Eller så är de rabiata fundamentalister som vill tvinga sin tro på alla omkring sig vilket är farligt i både det korta och det långa loppet. Den sista gruppen är religiösa med Anonyms attityd, där ingen uns av konstruktiv kritik kommer innanför pannbenet eftersom de har sett ljuset och vi andra är bara förtappade. Så hur tusan försvarar man sin rätt att existera och slippa bli påprackad andras tro när de troende går runt med sådana attityder?

Camilla Grepe sa...

Tack Bookia!

Anonym sa...

Jag tycker egentligen varken bu eller bä. Satt mest och förundrades över ditt otrevliga oödmjuka och burdusa beteende. Märkligt hur man orkar engagera sig så till den milda grad att man hetsar upp sig så fruktansvärt och gör i mina ögon bort sig totalt i TV.
I övrigt får folk tycka och tänka vad de vill för mig - det är alltid de hetsigaste människorna somskapar konflikter tycker jag. Personligen tycker jag det är väldigt mysigt att gå till kyrkan och sjunga någon gång då och då - och stödja vårt fantastiska kulturarv med dessa kollosalt vackra byggnader. Bli nu inte rosenrasande också utav detta inlägg!! Vi är alla olika. Respekt! Med vänlig hälsning, Annika Bengtman

Camilla Grepe sa...

Annika Bengtman,

Du har aldrig funderat att ta ansvar för dina egna traditioner själv och tillsammans med dina likasinnade? Det jag invänder emot är att jag som icke kyrkomedlem ska till en kyrka inom en religion som jag inte tillhör.

Jag tror inte att du, på regelbunden basis ett par gånger om året, skulle vilja ha varken dig själv eller dina eventuella barn i moskéer och synagogor?

Sen blir jag naturligtvis lite nyfiken på din uppfattning om mitt "beteende". Är det min uppfattning du stör dig på? För din upplysning kan jag meddela att både Ann-Louise Trulsson och Liam Norberg höll betydligt högre ljudnivå i studion.

Camilla Grepe sa...

Snabb koll visar att det inte finns någon Annika Bengtman i Sverige

Unknown sa...

Hej,
jag sitter faktiskt mest och undrar över på vilket vis "Anonym" och "Annika Bengtman" tycker att ditt uppträdande var "otrevligt, burdust och aggresivt". Jag tyckte mest du framförde dina tankar på ett tydligt och bra sätt. Och "gjorde bort dig..." Nej du "Annika", det gjorde Camilla inte. Men kanske lite du som inte riktigt vågar stå upp för dina åsikter. Som Camilla gör t ex:-)

Mvh
Andreas Hörnsten, Bromma
(som finns - på riktigt)

Camilla Grepe sa...

Tack Andreas!