fredag 18 september 2009

Har vi alla hästar i stallet?

Gudarna måste skämta med oss denna vecka. Intet ont anande började vi veckan med att ta del av Roland Poirier Martinssons förnumstigt gnäggande betraktelse över sitt innehav av ett stycke hemmafru. Och vi får veta vad det kostar honom. Det visade sig vara en lätt uppvärmning inför vad som komma skulle närhäst... jag menar, härnäst:

För in i mediamanegen skrittar snart det lätt nerviga fullblodet Anna Anka som gift sig rikt. Och vi får veta vad det kostar henne.
Innan vi vet ordet av galopperar så en yster Göran Hägglund in på arenan till text och ton av Ulf Lundell och uppmanar till nedstigning från samtliga höga hästar. Vad ska inte detta kosta honom?

Men så händer något: De tre principryttarna börjar plötsligt att interagera med varandra. Ankan blir slagträ i R P Martinssons hemmafrudebatt och skrittar upp jämsides med Elise Claesson. Samtidigt erbjuder partisekreterare Lennart Sjögren (Kd) en krattad manege åt Ankan som aviserat lust på en politisk karriär.

Detta avstyrs per omgående av en upprört fradgande Maria Fälth från Kristdemokraternas kvinnoförbund. Sjögren tvingas till en blixtsnabb reträtt med svansen mellan benen. (Om denna var av modellen "hästsvans" eller "ankstjärt" förtäljer dock icke historien.)

Förvirringen är total. Anders Gernandt, salig i åminnelse, skulle gått i spinn av pur förtjusning, ety det nu både löddrrrrrrar och luktar häst i mediamanegen. Men Ankan förefaller åtminstone i dagsläget ha slagit både Cecilia Stegö Chilò och Maria Borelius tid på politikerbanan med hästlängder. Lite tråkigt faktiskt. Jag hade gärna sett en valrörelse där Kristdemokraterna gått till val på frågan att svenska kvinnor ska gifta sig rikt.

DNSvDSvDSvDSydsvenskanSvDAftonbladetHelsingborgs DagbladHelsingborgs DagbladHelsingborgs DagbladHelsingborgs DagbladAftonbladetDagens NyheterDagenAftonbladetSvDSvDSvDSvDSvDSvD

Bloggtips:
Harry Amster i SvD om såpornas dramaturgi
Träffsäkert från Latexnuckan

3 kommentarer:

Elisabet sa...

Anna Anka är så dum att hon inte förstår att hon är dum, Göran Hägglund måste ändå på något sätt veta att han är det, Lennart Sjögren har förmodligen varit alldeles för konkret och tydlig. När han "backar" är det inte ens med en riktig pudel, han vänder på steken: AA skulle inte känna sig välkommen hos KD, säger han, underförstått hos kvinnoförbundet. Själv står han väl då också underförstått kvar med sina tidigare uttryckta åsikter om att det här vore ju trevligt om kvinnor var lite så här.

Ile sa...

Hur orkar man ens med att dra sådana slutsatser från Lennart Sjögrens uttalande? Han menade ju att kvinnor som har hennes åsikter sällan får höras. Eller hur var det nu?

Intressant kuriosa om religionsfrihet. Man har ju inte alltid kunnat välja en skola med ens egna trosföreställningar direkt... Den nuvarande sekulariserade är inte den bästa för alla enligt mig. fram för friskolor åt folket! // Ile- särartsfeminist, kristen och blivande lärare (ska predika spå mkt jag bara kan för de små barnen. :D)

Camilla Grepe sa...

@Ile
Du får väl kolla hans uttalande:
http://www.svd.se/nyheter/inrikes/artikel_3541165.svd

Möjligheten finns ju att Expressen förvrängt det han sa?