torsdag 9 december 2010

Snart kommer nästa Nya Fritänkaren/Botulf-bladet

Just nu lägger jag sista handen vid nästa nummer av Nya Fritänkaren/Botulf-bladet. Det är alltid samma härliga känsla att närma sig en fullbordad Pdf, maila över till Gunnar Ståldal och invänta pappersutgåvans ankomst i brevlådan. Tillsammans med Ingwar Åhman-Eklund och flera andra trogna och pålitliga medarbetare ämnar vi nu lägga ribban ännu lite högre. Vi har snart tillräckligt många prenumeranter för att ha möjlighet att trycka i färg och med ett större sidantal.

För den som inte känner till de olika tidningarna kan jag berätta att Botulf-bladet sedan många år är föreningen HEF:s organ. HEF är den 1999 avknoppade Västeråsavdelningen av Humanisterna.
I samband med att man blev en självständig förening tog man namnet Human-Etiska Föreningen, HEF. Nya Fritänkaren var under många år Humanisterna Stockholms egen tidning. Den avvecklades för några år sedan, men har nu återuppstått genom ett redaktionellt samarbete med Botulf-bladet.

Nu efterlyser vi fler medarbetare till vårt tidningsprojekt! Vill du skriva , rita, fotografera eller bidra på annat sätt, så hoppas vi att du hör av dig till mig: camilla.grepe@telia.com eller till Gunnar Ståldal: gunnar.staldal@comhem.se. Alla som anser att ett sekulärt Sverige är en viktig förutsättning för en verklig demokrati, har anledning att engagera sig i samhällsdebatten. Vår ambition är att tidningen ska bli en röst i den debatten.

Inga kommentarer: