måndag 4 oktober 2010

Ett välkommet pris för välkomna ungar

Några miljoner föräldranyllen torde idag ha spruckit upp i ett samfällt leende, när det tillkännagavs att IVF-teknikens skapare, Robert Edwards, tilldelats nobelpriset i medicin.

En gång i tiden var det sambon och jag som ville föröka oss och uppfylla jorden. Men så upptäckte vi att den egna förmågan inte räckte till. Vi insåg snart att vi behövde handfast hjälp i avelsarbetet. Visserligen hördes upprörda röster i debatten som hävdade att läkarna "lekte Gud med den mänskliga fortplantningen", men vi ville verkligen ha barn, så vi gick till Sophiahemmets IVF-mottagning. Och minsann, kunde man inte redan i sjukhusets entré läsa devisen: ”Allt till Guds ära”.

Lätta om hjärtat efter det beskedet, stegade vi in på mottagningen. Där blev jag med tiden bebådad med två vackra söner, (Oh, vad jag älskar dem!) Låt vara att de är “oäkta barn”, ogifta som vi är, men de tillkom med den allra största kärlek och genom garanterat obefläckad avlelse. Att väldigt många människor var inblandade och med kärleksfull omsorg hjälpte oss på vägen, har faktiskt aldrig bekymrat oss, tvärt om.

Men alla instämmer inte i hyllningskören denna dag: "Valet är helt oacceptabelt", låter ledaren för pontifikatets akademi för liv meddela. Man borde inte bryr sig om Vatikanens preferenser en sån här dag. Men är reaktionen inte rent av lite konstig? Jag menar, var det inte Katolska kyrkans folk som var så förtjusta i barn...??

SvD
SvD
SvD
SvD
Dagen
Allehanda
Dagens Nyheter

.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Grattis till dina söner.

Katolicismen förnekar sig tydligen aldrig.
I och med detta är det väl riktigt bekräftat att påven endast har huvudet att sätta den lustiga hatten på.

vänligen, Eva-Marie

Camilla Grepe sa...

Tack Eva-Marie!