torsdag 1 april 2010

Giftskandal mörkas av politiker

Svenska folket hålls oinformerade om en av de största giftkatastroferna någonsin. Idag uppmärksammas klimatkrisen alltmer, men från politiskt håll talar man tyst om hur det scenariot samverkar med relativt okända miljögiftet vätehydroxid.

Ämnet används för besprutning av grödor och växter för att på konstgjord väg öka tillväxten för att uppfylla jordbruksindustrins vinstkrav. Ämnet tas upp av grödorna där det lagras i cellerna. Det är omöjligt att äta av de besprutade grödorna utan att få i sig ämnet.

De skadliga effekterna av vätehydroxid är väl dokumenterade:
- Vätskebalansen rubbas
- Urinavgången ökas
- Det går över i bröstmjölk.
- Det kan ge brännskador i sin gasform

Vätehydroxid tar sig igenom cellmembran in i cellerna. Den barriär som normalt ska skydda cellerna ifrån skadliga substanser klarar inte att stå emot mot ämnet. Det går ut i sjöar, älvar och hav och har påvisats i höga koncentrationer i surt regn. Det är dessutom en avgörande komponent i den process som orsakat de senaste årens omfattande algblomning.

Stora mängder inlagrad vätehydroxid frigörs vid snösnältningen och orsakar svåra skador på naturen. För höga nivåer av ämnet försvagar dammar och andra fördämningar och kan få dem att brista. Detta uppges enligt säkra källor ha skett vid ett flertal tillfällen.

Vätehydroxid växelverkar med andra miljögifter och kan i kombination med dessa komma att orsaka en världsomfattande klimatförändring enligt ett flertalet larmrapporter bland annat från FN:s klimatpanel IPCC. Statistiken visar att alla människor som någon gång fått sig vätehydroxid dör.

Nu är det dags att allmänheten agerar!
Kräv stopp för vätehydroxiden!

Uppmärksamma miljöminister Andreas Carlgren på frågan.
Maila detta inlägg honom och uppmana honom att ta tag i problemet:
andreas.carlgren@environment.ministry.se

Om du däremot anser att utbildningen i naturvetenskap bör förbättras i landets skolor, mailar du utbildningsminister Jan Björklund:
jan.bjorklund@education.ministry.se

Tillägg: Just det, så var det inte 1:a april längre... :-)
Dagens Nyheter
Dagen
BLT

6 kommentarer:

Emil sa...

Och vad har detta med Dagens påve-artikel att göra???

Anonym sa...

båda är ganska bra aprilskämt

Björn sa...

Är det samma sak som diväteoxid?

Lelle sa...

Emil, förstår du inte?

Allt är de troendes fel...
Camilla menar kanske att om religionen inte fanns, så
fanns kanske inga problem på jorden?

Eller också kanske Camilla tycker sig behöva Dagenläsarnas, de kristnas, engagemang i kampen för ett bättre miljö. Och det är klokt. Det är nog de enda hon kan lita riktigt på.

Vi ska försöka sätta oss in i ärendet och ev skriva till Carlgren, om vi begriper hur det ligger till med detta. Tvivlar inte alls på att jorden förgiftas.

Anonym sa...

I kampen mot vätehydroxid är de religiösa de enda man kan lita på ingen annan fattar allvaret

Eskil

Anonym sa...

Kanske lite fult grepp att länka till Dagen-artikeln, som handlar om något helt annat. Behövdes det fler besökare i statistiken?

Men okej, lite kul var det ju att läsa ditt bidrag till aprilskämten.

Det blir svårt att få bort vätehydroxiden ur ekosystemet... :-)

/Lars