torsdag 12 januari 2012

Tvångssteriliseringar räddar Göran Hägglunds partiledarskap

Göran Hägglund har drivit igenom att tvångssterilisering vid könsbyte ska bli kvar. Detta trots att det finns en bred majoritet i riksdagen för att lagen ska ändras. SvD rapporterar och citerar några ledamöter i socialutskottet.

Anders Andersson (KD): ”Det är viktigt att vi står fast vid försiktighetsprincipen och inte rusar iväg med lagstiftning. Den här frågan behöver vi titta lite djupare på”.

Barbro Westerholm (FP): ”Det här kan man leva med. Det är ett bra steg framåt, där det tidigare har varit helt låst. Ibland tar det tid att komma i mål, men det är bättre än att det tar tvärstopp, säger hon. Jag är inte jurist och har svårt att se var problematiken ligger. Utredningsdirektiven är inte klara ännu.”

Kenneth Johansson (C): ”För mig är det viktigast att det pågår ett arbete och att socialminister Göran Hägglund inte sagt definitivt nej. Jag känner mig trygg med att det kommer att komma ett förslag”.

Det går att läsa mellan raderna och fundera över om detta avslöjar en taktisk manöver i syfte att rädda kvar Hägglund som partiledare i KD? Partiet kommer alltid att vara ett intellektuellt släpankare för Alliansen, då de driver frågor med hänvisning till religiösa argument, men för den övriga alliansen torde en ny KD-ledare ur den mer hårdföra och uttalat konfessionella Livets Ord-falangen vara en mardröm.

En partiledare som den skensekuläre Göran Hägglund är nödvändig för att man med "Kamrat fyra procent" ska kunna öka väljarstödet till Alliansens förmån. Men om det tricket ska lyckas måste KD fortsätta att framstå som ett domesticerat parti som kan köras över vid lämpliga tillfällen. För det ändamålet är Göran Hägglund fortfarande den lämpligaste kandidaten för partiledarskapet.

Låt oss därför anta att det beslut som nu kommit i frågan om steriliseringskravet, är en samförståndslösning i väntan på Kristdemokraternas extra partikongress. När den passerat och Hägglund räddats kvar som partiledare, ska frågan tas upp på nytt. En inte alltför avancerad gissning är att KD även denna gång körs över, på samma sätt som i äktenskapsfrågan. Kristdemokraterna kommer alltid att fungera som Alliansens nyttiga idioter, med uppgift att bli överkörda i sina hjärtefrågor.

Tillägg 120113:
Ämnet var alltför lockande för att Lennart "Helig Gud" Sacrédeus skulle kunna låta bli att lufta sin okunskap på SvD Brännpunkt.


Tillägg 120218:
Det tog tre veckor efter Kristdemokraternas extrastämma så kom omsvängningen som presenterades på DN Debatt:
"Dags att avskaffa kravet på sterilisering vid könsbyte"Hanna Söderström svarar Lennart Sacrédeus på Svd Brännpunkt


DN 
DN 
DN 
Sydsvenskan
Miljöpartiet 
Aftonbladet 
Dagen 
Dagen

4 kommentarer:

Krassman sa...

Ha ha ha! "Partiet kommer alltid att vara ett intellektuellt släpankare för Alliansen". Dagens bästa citat!!!

Camilla Grepe sa...

Varsågod Krassman, ta det och nyttja det som du önskar.

Andreas Holmberg sa...

...och det skriver en som uppenbarligen tror att även män kan föda barn. Och påstår att vi som hävdar att den som föder sitt barn per definition är barnets mamma vill tvångssterilisera folk! (Snacka om övertalningsdefinition av "tvångssterilisering"!). Det ena som det andra ett intellektuellt lågvattenmärke.

En ammande vän från Långrösten
på herrarnas satt hela hösten.
Förbud fanns det inga,
man vill ju ej tvinga
personer att skära bort brösten.

En skäggprydd från Bollebergstoppen
på damernas visade kroppen.
Protester kom inga,
man vill ju ej tvinga
en mänska att skära av snoppen.

En trögtänkt partipamp från Lummen
på queerkurs till sist fick ur tummen
och började storma
de heteronorma
och könsstereotypa omklädningsrummen.

Anonym sa...

Könsdemokraterna slår till