söndag 12 juni 2011

Intervjuad i Expressen

Den som vill veta min åsikt om skolavslutningar i kyrkan kan med fördel läsa Expressen  idag.

1 kommentar:

Camilla Grepe sa...

Jag uppskattar när folk talar klartext - inte minst när det avslöjar deras egentliga agenda och bevekelsegrunder. En mycket belysande kommentar kommer från sign "Nefertite" på Expressens kommentarsfält den 13 jun 2011 kl 11:08:

"Jag tycker egentligen inte att det är någon nödvändighet med skolavslutning i kyrkan, även om det är högtidligt och trevligt. Jag hade inte sagt något om det, om det hade varit en naturlig utveckling att svenskarna själva blev mindre och mindre intresserade av kyrkan som samhällsplats, och började tycka att det var onödigt att ta barnen dit.

Men nu är det inte så. Majoriteten vill ha kyrkobesöken kvar. Det handlar i stället om en anpassning till islam som är helt oacceptabel och på sikt mycket farlig.

Jag anser därför att det har blivit viktigare än någonsin att ha skolavslutningar och andra skolgudstjänster i kyrkan, och även andra kristna inslag i det offentliga rummet (typ TV-gudstjänster, universitetspräster...), just som en _markering_. För att visa att det är invandrarna som ska anpassa sig till oss och inte tvärtom. Den principen får det inte råda någon tvekan om!"

Så långt "Nefertites" åsikter om hur problemet ska tacklas. Frågan återstår: Finns det verkligen inget effektivare sätt att motverka en islamisering av Sverige? Metoden känns inte helt övertygande.