måndag 15 september 2008

Sarah Palin och den blinda lojaliteten

Martin Gelin skriver i SvD 15 sept om Sarah Palin, som under sin tid som borgmästare i Wasilla drog (den selektiva) omtanken om skattebetalarna till sin yttersta extrem:

"Det är väl allmänt känt vid det här laget att Sarah Palin tycker att våldtäktsoffer som blir gravida ska tvingas behålla barnet. Men det verkar inte vara lika känt att hon även tycker att de, efter att ha blivit våldtagna, ska betala för den medicinska undersökningen själva."

Elise Claeson i samma tidning tycker att kvinnor ska hjälpa varandra och beskärmar sig därför över att det finns kvinnor som sågar Sarah Palin:

"Inte ens liberala feminister är särskilt glada åt att en fembarnsmamma kan vara ett hjärtslag från presidentposten."

Nej, just det Claeson, det räcker nämligen inte med att man är kvinna och fembarnsmor för att få stående ovationer. Det betyder också något vilken politik man bedriver.

"Ingen hade kunnat drömma om att en konservativ älgjagande lantis, som inte ens gått på Yale, skulle kunna nå maktens topp."

Där ligger en del av problemet med valet av Sarah Palin som vicepresidentkandidat. Hade hon någonsin kommit i fråga - om hon hade varit en han?


Dagen


Inga kommentarer: