söndag 8 november 2009

Biskoparnas nya kläder

Så har då Sverige begåvats med tvenne nya biskopar. Biskop Eva och biskop Tuulikki vigdes idag i Uppsala och passade på att snurra några varv på catwalken med sina nya fina kläder. (Bild 6 av 7 är bäst!) Biskop Tuulikki glänser i gravitetiskt mättat brunt och guld.
Ärkebiskopen går dessvärre, och som vanligt, i nyans med dom- kyrkofasaden. Men kamouflaget till trots, avslöjas hans närvaro tack vare det allestädes närvarande och soliga leendet.*

Biskop emerita Caroline ser ut som en våffelbagerska på rymmen från Bollnästorget, medan biskop emeritus Tony mest ser ut att längta hem till Fylke. Biskop Evas mössa tävlar i en klass för sig och vinner stort i kategorin hemvävd charm. Den kommer att passa bra när hon ska ut och vandra på Frostmofjället.

SvD gör som alla andra medier och missar inte tillfället att återigen meddela att Biskop Eva lever i registrerat partnerskap. Suck, vad är nu nyheten med detta? Stockholms biskopar har så vitt jag vet aldrig visat något intresse för karlar.

Kungaparet flankerar biskopskollektivet på några av bilderna. De ser ut att bita ihop så det gnisslar i plomberna. Drottningen ser för dagen ut som en ruggande gråsparv brevid de vackert spräckliga kyrkliga högdjuren. Gott mod Silvia, snart är det Nobel, då ska ordningen återställas.

*) Dock ryktas han ha sett mäkta förgrymmad ut då han meddelades den beslutade beskattningen av prästlönetillgångarna.


Metro
Dagen

SvD

9 kommentarer:

Anonym sa...

Tråkigt läge för Sveriges Konung att vara "tvungen" att komma till ett sådant här spektakel.

Tragisk utveckling men det är nu lika bra att fullfölja nedläggningen så att rimliga andliga ledare kan ta deras plats från Ortodoxt eller Katolskt håll.

Bitte sa...

Mycket roligt och underhållande inlägg! Jag är förstås medveten om att jag är road av din träffsäkra beskrivning av helt andra orsaker än du skrev den, men icke desto mindre dagens skrattsalva för min del!

Allt gott till dig!
/Bitte

Camilla Grepe sa...

Det bjuder jag på

Patrik Lindenfors sa...

Du skrev mitt inlägg, så jag låter bli. Enormt märklig bild, nummer sex. En stiliserad medeltida herdedräkt? Det måste symbolisera att kyrkan är i takt med tiden?

Tyckmyck sa...

Tack, camilla Grepe! Vi är nog inte överens om vad som är roligt i ditt inlägg, men skrattade det gjorde jag!

I övrigt håller jag med Anonyms inlägg från 8/11: Pinsamt för HM Konungen och HM Drottningen.

Dags att hämta nya kyrkliga ledare från Rom eller annat håll!

Unknown sa...

Nu är i alla fall den svenska kyrkan tyvärr ute ur den apostoliska successionen för gott! Det var roligt saa länge det varade och saa länge ni var med!!

Maria sa...

Jag Hittade din blogg igår (minns inte hur) och jag måste bara säga: I like!

När jag tittar på biskopsmurfbilderna så skäms jag lite över att vara svensk.

Motattack sa...

Du skriver så bra!

Camilla Grepe sa...

Tack!