onsdag 1 april 2009

Politikerna mörkar om miljögift

Svenska folket hålls oinformerade om en av de största giftkatastroferna någonsin. Idag uppmärksammas klimatkrisen alltmer, men från politiskt håll talar man tyst om hur det scenariot samverkar med relativt okända miljögiftet vätehydroxid.

Ämnet används för besprutning av grödor och växter för att på konstgjord väg öka tillväxten för att uppfylla jordbruksindustrins vinstkrav. Ämnet tas upp av grödorna där det lagras i cellerna. Det är omöjligt att äta av de besprutade grödorna utan att få i sig ämnet.

De skadliga effekterna av vätehydroxid är väl dokumenterade:
- Vätskebalansen rubbas
- Urinavgången ökas
- Det går över i bröstmjölk.
- Det kan ge brännskador i sin gasform

Vätehydroxid tar sig igenom cellmembran in i cellerna. Den barriär som normalt ska skydda cellerna ifrån skadliga substanser klarar inte att stå emot mot ämnet. Det går ut i sjöar, älvar och hav och har påvisats i höga koncentrationer i surt regn. Det är dessutom en avgörande komponent i den process som orsakat de senaste årens omfattande algblomning.

Stora mängder inlagrad vätehydroxid frigörs vid snösnältningen och orsakar svåra skador på naturen. För höga nivåer av ämnet försvagar dammar och andra fördämningar och kan få dem att brista. Detta uppges enligt säkra källor ha skett vid ett flertal tillfällen.

Vätehydroxid växelverkar med andra miljögifter och kan i kombination med dessa komma att orsaka en världsomfattande klimatförändring enligt ett flertalet larmrapporter bland annat från FN:s klimatpanel IPCC. Statistiken visar att alla människor som någon gång fått sig vätehydroxid dör.

Nu är det dags att allmänheten agerar!
Kräv stopp för vätehydroxiden!

Uppmärksamma miljöminister Andreas Carlgren på frågan.
Maila detta inlägg honom och uppmana honom att ta tag i problemet:
andreas.carlgren@environment.ministry.se

Om du däremot anser att utbildningen i naturvetenskap bör förbättras i landets skolor, mailar du utbildningsminister Jan Björklund:
jan.bjorklund@education.ministry.se


Rev. 2 april.

Idag är det inte längre första april, så nu läggs den här skrönan till handlingarna. Jag gissar att mina läsare är för smarta för att ens varit i närheten att gå på den.

Ett tack till den okända person som ursprungligen hittade på hysset. Av uppgifter från nätet kan man utläsa att den kan komma väl till pass i valtider.


Som tack för att ni ägnar min blogg några minuter av er dyrbara tid, ska ni få en liten bonus i nedanstående länk. Idag är det den 2 april så det här är inget skämt. Tyvärr.

Energipolitik (v)

3 kommentarer:

Anonym sa...

:-)

Ese sa...

det borde inte varit divätehydroxid egentligen? ;)
Den funkar jämt!

Unknown sa...

Då har du inte hört hur förorenade haven är av natriumklorid. Hur kommer det sig att ingen har kommit på att påbörja rening av haven från natriumklorid?