måndag 6 april 2009

och Fredrik Reinfeldt han bara log...

Det är inte ofta man ser Fredrik Reinfeldt se så genuint lycklig ut, men i går hände det. Han såg närmast nyförälskad ut när han i Agendastudion fick berätta om sina första intryck av Barak Obama. Men det var nog inte enda anledningen. Demoskops senaste mätning måste ha varit rena julafton för moderatledaren.

Ett välbehövligt stöd för självkänslan skulle jag gissa, när han talar om sin viktigaste uppgift just nu, att lotsa landet genom krisen med finanserna i ordning. Det är befriande att lyssna på en politiker som talar klartext om en massarbetslöshet, och som ger tusan i att ens antyda att det är politikernas ansvar att hålla varenda människa med arbetet i kölvattnen på den största ekonomiska krisen i mannaminne. En smart retorik dessutom. Vem kan känna sig lurad och sviken när man från början fått klart för sig att det här, det kommer att göra ont?

Sydsvenskan

1 kommentar:

Rolf sa...

Vad man än tycker om den regering vi har i dag och dess orättvisa ekonomiska segregationspolitik, enligt mig, så är de absolut den ärligaste regering vi haft. De döljer inte sin agenda utan är uppriktiga i sin ideologi och i hur de tänker regera vidare. Ingen kan känna sig lurad.