söndag 4 oktober 2009

Jag tar inte organen med mig när jag dör

Tidningen Dagen redovisar svenskens ovilja att donera sina organ. Är det för att vi är så rädda för döden? Vara som det vill med den saken, men som bekant har kristna en hel del problem med just döden. Döden får inte vara slutet, utan uppståndelsen ska alltid hägra. Själv är jag ateist och fullt nöjd och upptagen med det liv jag har här och nu. Kanske var det därför jag hade så lätt att anmäla mig som organdonator?

8 kommentarer:

Anonym sa...

Fullt nöjd och upptagen kan du ju inte vara eftersom du lägger ner sån väldans energi på att skriva om religion?

Ps. Om det är någon som inte har problem med döden så är det väl just religösa Ds.

Camilla Grepe sa...

Vad då "väldans energi"? Jag tycker att jag är en lat och sporadisk bloggare. Jag skriver för att det behövs, men lovar att omedelbart släcka bloggen den dagen de religiösa ger fan i att ragga bland barn i skolan.

Vad gäller döden så håller jag inte med dig. Mitt intryck är att kristna är väldigt insnöade på döden. Varför annars detta ängsliga intresse för uppståndelse och yttersta dagen, etc?

Anonym sa...

Minnet gott men kort?

Du raggar ju själv följare för din ideologi på kristna barn och ungdomsforum. Hittade ju dig på ikon, där du prackade på barn dina tankar.
Vilken missionsbefallning fick dig att hänga där, Camilla?

Känn dig ägd!

Ängslighet inför döden. Du verkar ju inte ens veta vad kristendom handlar om?

Camilla Grepe sa...

Ja, visst är det knepigt med debattfora som saknar vattentäta skott mot världen utanför? :-)

Anonym sa...

Hej Camilla,
Först: Jag gillar att du bloggar.

Frågan: Anonym 09:20 sa "Hittade ju dig på ikon, där du prackade på barn dina tankar" Var är ikon i detta sammanhang. Är det en chans att läsa mer av dig?
/StureQ

Anonym sa...

..och du bemöter min kritik med att undvika den?

Anonym sa...

http://www.ikon1931.se/ är en kristen site riktad för barn och ungdommar, där Camilla Grepe försöker vinna över barn och ungdomar till sin sida i kommentators-trådar.

Ps. Jag har eg. inget emot att hon varit där och gett sin syn på saken. Jag är för ett öppet debattforum, men om man säger att kristnas missionsbefallning är helvetet på jorden och sedan bedriver en egen missionsbefallning mot barn dessutom, så kanske man ska omvärdera sina tillvägagångsätt. Ds.

Camilla Grepe sa...

Den som vill kan ta del av diskussionen på Ikon här:

http://www.ikon1931.se/news/?newsID=922

Faktiskt rekommenderar jag läsning, tråden är intressant.