onsdag 14 oktober 2009

Biskop Guldbrandzén har nya hotell att bojkotta

Ytterligare en hotellkedja att bojkotta för biskop Tony Guldbrandzén i Härnösand? Ni minns kanske spektaklet förra gången: Scandic meddelade att de efter närmare eftertanke inte ville favorisera någon speciell religion, utan erbjöd flera olika religioners heliga skrifter i ett bibliotek i hotellfoajéerna. Då tog det hus i helvete i Svenska kyrkan. Biskop Tony gick i bräschen och hotade med bojkott av Scandic. Inför detta hot vek sig Scandic-kedjan och lade tillbaka biblarna på hotellrummen.

Men minns ni vad som hände sen? Jo, Svenska kyrkan med biskop Tony i spetsen drog sig plötsligt till minnes att Scandic ju erbjöd film för vuxna i betalteve på rummen. Pillutta er, (eller motsvar- ande) sa kyrkan då, vi fortsätter att bojkotta Scandic. Så kan det gå. Har Ibis porrfilm i sitt interna teveutbud? Kanske värt att kolla för Svenska kyrkan innan man skrider till handling denna gång?

Tips: Ingemars Blogghörna ger er hela bakgrundshistorien till bibelbråket på Scandic!

Elisabeth Sandlund på Dagen är arg
Dagen

6 kommentarer:

Anonym sa...

Skönt att det finns de som går emot bylika beslut som borttagande av Biblar. Jag nämner bara Albanien, Nordkorea, Kuba i detta sammanhang. Utan kristendom, eller religion ev. så blir landet rena himmelriket!!

Camilla Grepe sa...

Aha? Ska jag tolka ditt lätt ironiska inlägg som så, att om ett hotell flyttar Gideonitbiblarna (fuskbiblar som saknar Hesekiel 23:20) från rummen och istället erbjuder riktiga biblar och andra heliga skrifter i receptionen, så kommer landet att bli som Albanien, Nordkorea och Kuba? Du Anonym, om du vill höra min uppriktiga mening, men jag tror att du oroar dig i onödan.

Stefan sa...

Oftast lägger Gideoniterna ut bara Nya Testamentet, med följden att Hesekiel inte kommer med alls.

Camilla Grepe sa...

Alla deras biblar saknar Hesekiel vad jag vet. Men vad gör man inte för att en stackars handelsresande ska slippa ligga där på sitt rum och hetsa upp sig över några inlevelsefulla kapitel i GT?
Psaltaren fick hänga med i alla fall.

Anonym sa...

Förstår inte. Menar du att det är fel av Svenska Kyrkan att stå upp mot kränkning av kvinnor?

Och vad har Hes 23:20 (klippt ur sitt sammanhang?) med detta att göra?

Camilla Grepe sa...

Nej jag förstår att du inte förstår. Men tänk till lite nu. Varför gick det så bra för Svenska kyrkans anställda att bo på Scandic med deras porrfilmsutbud INNAN debatten om biblarna startade?