fredag 20 december 2013

Hägglund "begraver konstlad debatt"

Göran Hägglund (KD) och Robert Halef (KD) begraver en "konstlad debatt" i Länstidningen Södertälje. De inleder sin artikel med en känga mot besvärliga typer, (läs: Grepe):

"Snarare än om faktiska problem, så har debatterna handlat om en högljudd klick som ogillar religion och som vet hur man skapar konflikter som medierna inte kan motstå."

Därefter en lätt uppvärmning i grenen utökat ministerstyre:

"Än värre blev det i fjol, när Skolverket meddelade att skolavslutningar får förekomma i kyrkor – om det inte finns religiösa inslag i verksamheten. Ett ickeproblem blev plötsligt ett myndighetsbeslut."

För att avsluta med att geografiskt ringa in problemet:

"Med detta avklarat vore det kanske på sin plats att fundera något över hur en så pass harmlös fråga kunnat väcka så lång och aggressiv debatt. Vi har inte sett några exempel på att elever tvingats till bön eller trosbekännelse. Vi har inte hört talas om några nysvenskar som upplevt skolavslutningarna som kränkande eller närgångna. Utanför medie- och myndighetskvarteren har det hela varit en stor ickefråga."

Elegant. Som debatterande statsvetarstudent får jag se mig som löst associerad med ovannämnda kvarter, om än inte i fysisk mening. Att bli utskåpad i det här sällskapet kommer alltså inte att ge mig sömnlösa nätter framöver - tvärtom. Det sista jag kommer att ta på mig skulden för, är att det dröjt så länge för påkristningstrojkan att inse att religiösa inslag på obligatorisk skoltid är ett grundlagsbrott. Lösningen heter "frivillighet".  Den linjen har jag drivit i flera år och jag är naturligtvis glad för att även ministrarna kunnat ta till sig mina argument för hur frågan bäst bör lösas. Trägen vinner.

För övrigt förstår jag inte varför skolavslutningar i kyrkan behöver se ut som ett torgmöte för Sverigedemokraterna? 
2 kommentarer:

Henrik sa...

Hur menar du skolavslutningar ser ut ett SD-torgmöte?

Anonym sa...

Svenska flaggan