måndag 27 januari 2014

Attefall på spaning efter den press som flytt

Attefall är mannen som kan konsten att prioritera. När bostadskrisen är större än någonsin tar han av sig bostadsministerhatten och sätter på sig samfundsministerhatten. Tidningen Dagen rapporterar att han ämnar ägna våren åt att åka land och rike runt och hålla seminarier i det akut prioriterade ämnet "Lider Sverige av religiös beröringsskräck?"

Detta menar bostads- & samfundsministern att Sverige lider av.
Själv tror jag visserligen att många lider av att inte hitta sig en bostad. Attefall själv tycker kanske att dagens unga i sann kristen tradition kan starta familjebildningen i ett stall eller motsvarande. 

Nåväl, bostads- & samfundsministerns egentliga ärende är att lufta sin irritation över saktfärdiga medier som undlåter att stoppa pressarna inför den årliga Jesusmanifestationen i Stockholm: 
- Den samlar varje år nästan 20 000 personer, men de första åren nämndes den stora processionen och konserterna mest i förbigående som ett trafikproblem i Stockholms city. Man kan ju som journalist tycka vad man vill om en demonstration för Jesus, men jag har svårt att se ett annat evenemang av den digniteten som i princip ignoreras medialt, säger Stefan Attefall till Regeringen.se.
Här avslöjar bostads- & samfundsministern en fatal brist på insikt om nyhetsrapporteringens villkor: Är ”nyheten” 2000 år gammal och därtill ”glad!” är det inte att förvånas över om pressfolket lyser med sin frånvaro.


10 kommentarer:

Kristian Grönqvist sa...

Visst är det problematiskt.
Alla har beröringsskräck. Och Atterfall är förvånad?
Den allmänna meningen om trossamfund är att hela frågan andas samma slags skämmighet som grannflickans graviditet. Ingen vill prata om eländet.
Det är bara dumskallar som tror på Jesus. Men att kalla vanliga grannar för dumskallar är ju inte alldeles opportunt, så man tiger och skäms lite för att man inte vågar stå för vad man tycker. Ett allt vanligare fenomen. Och typiskt för fenomenet är, att de inblandade inte har en aning. De är de sista, som får veta....

Camilla Grepe sa...

:-)

Anonym sa...

"Det är bara dumskallar som tror på Jesus". Man tror inte att vi skriver 2014 när man läser en sådan kommentar. Att stora delar av mänskligheten tror att Jesus lever idag skulle betyda att de är "dumskallar" känns inte speciellt begåvat. I bibeln läser vi att "talet om korset är visserligen en dårskap för de som inte kommit till tro"....! Tänk att Guds ord bekräftas överallt även på denna hemsida. Man blir verkligen styrkt i sin tro när man läser ett sådant uttalande..fast det var nog inte avsikten!

Kristian Grönqvist sa...

Anonym

Er ärkebiskop tror inte heller på Jesus. Och det är ändå den högsta representanten för kristenheten i Sverige. Bara för att många tror på Loch Ness-ocjuret eller jultomten, verkar det faktiskt otroligt förnuftsvidrigt att tro på dem

Anonym sa...

Kristian..din kommentar bekräftar mitt förra inlägg!!

Ärkebiskopen har inget med min tro att göra..vem är det förresten??

Loch Ness-odjuret har inget med Jesus att göra...jovisst de är skapade genom Jesus ..men annars?

Kristian du har nästlat in dig i något som inte är bra för dig...tror jag!!

Kristian Grönqvist sa...

Hej Anonym.
Lite lustigt att Du enträget hävdar något som inte finns. Men kan Du visa åt mig var denne entitet finns så köper jag det genast.
Att jag talar om de andra entiteterna är pga att deras existens är precis lika väl bevisad som Guds.
Ärkebiskopen kommer att heta Antje Jackelen ett tag.

Min kommentar bekräftar bara att jag inte tror på Oden, Ukko eller någon annan entitet, liksom jag inte tror på Flogiston.
Ditt ord är inget värt, det skulle bevis vara.

Anonym sa...

Hej Kristian!
På en väsentlig punkt har vi nått konsensus nämligen att jag inte heller tror på Oden, Ukko eller Flogiston. Där är vi helt eniga!

Kristian...jag rekommenderar dig att sätta tro till Jesus Kristus..Han som älskade dig innan du fanns till.
Tala med Honom och du kommer att få svar...vi är miljoner på klotet som gjort så och tänk att Han hörde oss!! Jag skulle kunna berätta häpnadsväckande saker för dig om du vill lyssna.

Jag bjuder dig på gott fika när du kommer och vill lyssna!!!

Camilla Grepe sa...

@Anonym
Om redan miljoner tror på din gud, varför är det då så viktigt att det blir fler? Blir ni aldrig övertygade om att ni har rätt i er tro?

Kristian Grönqvist sa...

Anonym
Eftersom jag är antropolog har jag fått en massa historier berättade för mig och jag har kunnat väga historiernas relevans åtskilliga gånger. Ingen av dessa historier har relevans.
Tom Jesu historicitet har satts under lupp och konstaterats att några bevis på Hans existens aldrig funnits. Guds son blev han först på Konstantins tid.
Det är det jag menar med relevans.
Vi har sammantaget haft ca 100 000religioner under människans tidförlopp och det enda de har gemensamt att de alla blivit obsoleta hittills. Ett öde som även väntar dagens religioner. Det verkar som att vi alla vill ha en önskekompis, som alltid är på vår sida Hur han ser ut och fungerar styrs av kontexten, inte av verkligheten. Men Du får gärna ha Din snuttefilt, bara Du inte tvingar den på mig med ofullständiga argument.

Anonym sa...

Camilla, Camilla..du skriver "din Gud"..jag är så glad över att kunna säga att Han också är din Gud! Men det ser du inte idag..var så säker att den dagen kommer.

Argumentet att vi är så många och att vi borde vara nöjda. På det kan jag bara svara att även du behöver upptäcka Honom. Han vill att alla människor ska komma till kunskap om Honom Men som jag sa så är det en "dårskap" för den som inte kommit till tro. Detta blir väldigt tydligt här. Argumentet "snuttefilten" är en sådan där tydlig markör om detta. Så är det! Tack ändå för mig!!