lördag 13 mars 2010

Verbal motorsågsmassaker på Skytte.

Dagens bästa kommentar till Skyttes kolumn i SvD presenteras
av bloggen 之乎者也 :

"Endast den som inte på egen hand kan förkovra sig i litteraturens och vetenskapens värld är mottaglig för det futtiga nöje bibeln kan erbjuda, och de som erbjuder denna själsliga fattigmansspis är luttrade kvacksalvare med god inkomst – städköpande överklassmän av Göran Skyttes kaliber"

Läs hela inlägget, för all del. Själv lutar jag mig tillbaka och har inte så mycket mer att tillägga.

10 kommentarer:

Quo wadis sa...

Ja, Camilla, detta var väl en hygglig intellektuell beskrivning av dig och humanisterna. Att bibeln fortfarande, efter 2000 år, läses av miljontals människor världen över - människor som onekligen får ut en hel del talar väl för sig själv. Att du tycker att detta är ett futtigt nöje och själslig fattigmansspis är väl både litterärt och vetenskapligt undermåligt. Vilken annan litteratur, menar du, kan överträffa bibeln vad gäller historia och antal läsare. Är det månne Sturmarks böcker du tänker på - de är väl redan glömda t o m av ateisterna.

Camilla Grepe sa...

Tack och lov finns det betydligt mer och intressantare litteratur än den du nämner.

Anonym sa...

Och vilken annan litteratur var det som är efterfrågad efter 2000 år?

Anonym sa...

Alltså... seriöst... Hur kan du ens nämna den killens blogg? Efter att ha läst hans blogg är det så man vill bli religiös....

Karln är ju sjuk! Helt jäkla sjuk!

Inte för det han skriver om religion, men det han skriver om b l a sexualitet.... Han är ju besatt av sex karln! Den sjukare varianten vill säga....

Allt är till 100% o.k enligt honom... incest? inga problem! Prostution? inga problem! Porr osv osv.....

Har du som kvinna inga som helst synpunkter på det han framför på det området?

Måste man vara religiös för att tycka att han är väldigt extrem på det området?

Nej tråkigt att du vill synas tillsamman med denne perverse individ.

Förövrigt tycker jag du har en trevlig blogg.

/Kalle G.

Anonym sa...

Jag tar tillbaka det där med att bli religiös efter att ha sett en del religiösa tokstolars sidor... men faktum kvarstår: "blogge" eller vad han nu kallar sig, är snudd på mentalfall.....

/Kalle G.

Camilla Grepe sa...

@kalle g
Det får stå för dig. Jag finner Blogge synnerligen intressant och läsvärd.

Patrik sa...

Kanske för att du förstår det han skriver, och VILL förstå det han skriver - jämfört med litteratur som du fullständigt spyr galla över, därför att du inte VILL förstå dig på den.
Enkelt.

Anonym sa...

stackars bibel-knarkare! hoppas ni blir av med ert beroende nån gång och kan möta Gud på riktigt!

/Erik

Anonym sa...

@Anonym (14 mars 2010 02.49): Förutom Rigveda, Platons verk, Illiaden, Odysséen, Sun Zis "Krigskonsten", Plutarkos verk och de andra antika författarna?

Tyvärr har mycket gått förlorat, till stol del säkerligen som en följd av den kristna kyrkans inflytande och den europeiska medeltiden. Men bibeln är inte det enda litterära verk som läses efter 2000 år. Det utmärker sig enbart för att det är så pass uselt som rent litterärt verk.

Peter T sa...

Det verkar ju som om den citerade bloggaren hyser ganska låga tankar om den litterära bildningen hos flera ledamöter av Svenska Akademien.
Av någon underlig anledning har jag mer respekt för deras litterära bildning än för bloggarens :)