fredag 5 mars 2010

Stackars Jan Björklund...

Stackars Jan Björklund. Det kan inte vara lätt. Här har han gjort vad han har kunnat för att motivera kristendomens särställning i kursplanen. Vad händer? Jo, valda delar av knäppgänget från Claphaminstitutet strömmar till för att bidra med bränsle i debatten. Frågan är bara om det inte var lite väl explosivt, det som hamnade på brasan? Att få med riksdagsledamoten in spe, Tuve Skånberg, i debatten bör ha åsamkat Björklund gråa hår.

Skånberg som är känd för sin motion om: "åtgärder för att motarbeta diskrimineringen av creationismen i massmedia, läromedel i grundskola, gymnasium och högskola". Huga!
Hur ska utbildningsministern tackla detta? Kanske anar Björklund konkurrens om posten som inbillningsminister?Dagen
SvD

12 kommentarer:

Ingemar sa...

Jag som trodde att Skånberg var mest känd för att ha förespråkat ett återinförande av hädelse som något straffbart...

Camilla Grepe sa...

Du har säkert rätt. Jag ändrar.

Anonym sa...

När man saknar argument griper man till invektiv. Grattis Camilla till ett så tydligt avslöjande! De som tycker något, framför allt annorlunda än du själv är knäppgökar. Snacka om brist på argument!!!!

Camilla Grepe sa...

Hej du anonym, som tycker utan att ens våga stå med ditt namn. Läs Skånbergs motion i riksdagen, så ser du att det finns goda skäl för knäpp-epitetet:

http://www.riksdagen.se/webbnav/?nid=410&typ=mot&rm=1991/92&bet=Ub287

Anonym sa...

Har läst motionen. "Det ankommer varken på regering eller riksdag att ta
ställning i sakfrågan för eller emot creationismen som
vetenskaplig förklaringsmodell." Ändå vill då Skånberg att kreationismen (ja, stavas med K)av riksdagen ska accepteras såsom en vetenskaplig modell?! Virrigt, sannerligen virrigt.
MVH
Johnny Lilja

Camilla Grepe sa...

@Johnny Lilja
Med tanke på propåerna om kristendomens stora bidrag till vetenskapen, skulle det vara spännande att veta vart allt tagit vägen om Skånberg & Co haft inflytande över forskningspolitiken?
Eller har vi redan facit: Kreationsistmuseet i Kentucky?

Anonym sa...

Mats Molen, geolog, har också ett kreationistiskt museum, uppe i Umeå om jag minns rätt. Han hävdar bl a. att Tyrannosaurus rex var växtätare. Tack, men jag tror inte jag tar med min son dit....
Johnny Lilja

Camilla Grepe sa...

@Johnny Lilja
Jag vet inte vem Molén jobbar för, men Skånberg kandiderar till riksdagen i höst igen. Det verkar som om Kristdemokraterna värvar bland gräddan av landets kreationister och Livets Ord-medlemmar till sina listor. Sen får de väljarstöd från "normalkristna" som inte fattar vilka de röstar in i riksdagen.

Anonym sa...

Huga! För att citera dig. Skånberg drog ju sig tillbaka och levde på inkomstgarantin. Vi har alla via våra skattemedel finansierat hans fundamentalistiska mission sedan dess tyvärr. Det verkar som om kristdemokraterna nu försöker lämna normalspåret då i hopp om att rädda sig kvar. Borde väl inte vara några problem när nu så JÄTTEMÅNGA av oss faktiskt tror på gud enligt de kristna.....
Säkert får de ensam majoritet i riksdagen...
PS jag är inte identisk med den första anonym. Delar till fullo din uppfattning om Claphaminstitutet. Ett institut förresten sysslar väl företrädesvis med utbildning eller forskning. Vad jag har sett har dessa "fellows" inte gjort något annat än vräkt ur sig kreationiska antivetenskapliga artiklar. Men institut låter ju tjusigt, alltid lurar det någon.
MVH
Johnny Lilja

Ökenkällan/Rolf Ericson sa...

Camilla jag tycker att en hel del av din kritik är berättigad, men varför ska du jämt ha en så frän debattstil. Det här är ju inte några lättvinda ämnen precis, men jag förstår möjligtvis att du vill distansera dig från allt som är galet, men kan du inte göra det lite mera hovsamt. Ursäkta!
Vill gärna påminna om min artikel Religion och humanism på Ökenkällan
http://rolferic.blogspot.com/2010/03/religion-och-humanism_07.html

Camilla Grepe sa...

Ja du Ökenkällan... Du ställer bra frågor. Jag önskar att mina svar kunde hålla samma höga jämna kvalité.

Anonym sa...

Nja, jag vet inte om det där med hovsam. Ser man på Claphaminstitutets inlägg så är det väldigt respektlöst , ja rent av oförskämt formulerat. Det är inte första gången dessa herrar beter sig på ett ohövligt och respektlöst sätt gentemot sina meningsmotståndare. Jag skulle vilja säga att Claphamgänget får den respekt de förtjänar