tisdag 27 april 2010

Kristna evangelister tror på kol-14

Ni har väl inte missat den senaste sensationella nyheten* från den kristna världen? Man har börjar förlita sig på kol-14-datering.
Vad detta får för konsekvenser för kristna evangelisters uppfattning om jordens ålder har vi ännu inte hört något om, men vi väntar med spänning.

*Att några kristna evangelister anser sig ha hittat resterna av Noahs ark och därmed skulle ha bevisat att Bibeln är sann, är däremot ingen nyhet. Den dyker upp med skrattretande regelbundenhet i spalterna.

Dagen

8 kommentarer:

Andreas sa...

Du vet att inte alla kristna hävdar att jorden är 6000 år gammal? Eller att den blev skapad på 6 st 24h dygn?

Camilla Grepe sa...

@David Willgren
Helt oavsett att det krävs andra metoder för att datera jordens ålder, är kol-14-datering i sig ett starkt argument för att Bibeln missade en aning i sin egen åldersbestämning av nämnda klot.

Andreas sa...

Och då undrar en tämligen bibelbeläst man vart du hittar Bibelns datering av Jorden?

Camilla Grepe sa...

@Andreas
Helt rätt, det ska naturligtvis vara Bibeltroendes uppfattning om jordens ålder.

Anonym sa...

"Helt oavsett att det krävs andra metoder för att datera jordens ålder, är kol-14-datering i sig ett starkt argument för att Bibeln missade en aning i sin egen åldersbestämning av nämnda klot."

Den här kommentaren ger intrycket av att du är okunnig om Kol-14-datering och hur den kan förstås i relation till olika livsåskådningar. Vad menar du den är ett starkt argument för att Bibeln missade i åldersbestämningen?

Helge sa...

Jag har aldrig sett att Bibeln någonstans uttalar sig runt C14-dateringar.

Med andra ord, det finns naturligtvis inget motsatsförhållande häremellan.

Man kan ha olika åsikter i religiösa frågor, men ett bra och sakligt tonläge tycker nog alla är trevligast i längden.

Gåslever sa...

Naturligtvis går det att ur bibelns texter beräkna jordens ålder. Givet åldern på de som omnämns i GT etc. Inge konstigt alls. Mellan 5-10kår blir resultatet...

Se: http://en.wikipedia.org/wiki/Ussher_chronology

Själve Skam sa...

James Ussher, ärkebiskop av Armagh, Primate of All Irland, levde 1581 - 1656. Han räknade ur bibeltexten fram att Jorden och jag fyller år samma dag. Halleluja!

Jorden bjuder ju på drickat! Jag kommer aldrig att sluta tro!