fredag 29 januari 2010

Kristdemokraterna uppgraderar sin politik?

Kristdemokraterna går från klarhet till klarhet. Efter Lennart Sacrédeus och Tuve Skånbergs framgång i respektive valkretsar, finns det anledning att titta närmare på den person KD senast flirtat med. Tidningen Dagen rapporterar och citerar Hägglund:

"- Min fasta övertygelse att långt fler än de som hittills har röstat på oss i grunden delar vår uppfattning om trygga familjer som samhällets viktigaste byggsten. Många av dem som invandrat till Sverige genom åren har kommit från kulturer där familjens betydelse betonas starkare än i det svenska samhället, skriver Hägglund i sin kommentar till Dagen"

Japp! Familjens betydelse. Ständigt i fokus för Kristdemokraternas ömma omsorger. Så vad kan det senaste stjärnskottet bidra till på det området? Låt oss se vad han själv anser:

"Det är tveksamt om kvinnor bör ha rätt till ett eget socialt liv utanför hemmet. Om kvinnan vill besöka muslimska väninnor går det bra, men om mannen säger nej, så är det nej."

"Jag förstår inte Sverige och dess lagar. Det är okej att homosexuella gifter sig men det är inte tillåtet att ha fyra fruar. Jag har synnerligen svårt att förstå homoäktenskap."

.."Det är en synd att inte bära slöja inom islam. Slöjan är en nödvändighet inom islam."

"Syftet med livet är att dyrka Gud... Mannen är ute och sliter och släpar och det är kvinnan som sköter hemmet".

"Män och kvinnor har lika roller...Kvinna ska sköta familjen på alla sätt utom när det gäller försörjningen. Den tar mannen hand om. Äktenskapet inom islam är inte baserat på kärlek...Kvinnan har inte rätt att ingå äktenskap på eget initiativ, det är pappan, brodern eller någon annan manlig anhörig som bestämmer vem hon ska gifta sig med."

(Källa: Paraplyprojektets intervju med Abd al Haqq Kielan)

Grattis Kristdemokraterna! Skulle man nu lyckas toppa med lite Anna Anka på detta, så är det väl snart fullskitet i det blå skåpet?

Dagen
Dagen
Dagen
Dagen
Dagen
.

5 kommentarer:

Ingemar sa...

Om inte övriga uttalanden är komprometterande nog, så borde nedanstående definitivt diskvalificera från politisk verksamhet:

"Syftet med livet är att dyrka Gud"

Hur ska man kunna vara politiker om t.o.m. politiken kommer i andra hand?

Camilla Grepe sa...

Abd al Haqq Kielan ingick under en period i talaragenturen Reality Club. I sin presentation förklarade han att han arbetade för att införa islam i Sverige.

Anonym sa...

Naturligtvis har kristendom och islam mycket olika värderingar i många frågor.
Men Göran vill väl inte avvisa muslimer i onödan om någon vill rösta på KD. Vilken politiker gör det.
Däremot. Även för en kristen är det viktigaste ilivet att dyrka Gud och tjäna Honom. Dete är ingen motsättning i det och att älska människor. Tvärtom är Gud kärlekens källa.
Kristna förföljs i muslimska länder, som snart är tömda på kristna. Men det innebär inte att vi kristna hatar muslimer. Vi älskar alla.
Vänlig hälsning

Smålänning sa...

Grattis Camilla,
ditt språkbruk och din förmåga att hålla dig utanför ämnet imponerar.
En god ateist med andra ord.

Camilla Grepe sa...

Vilket ämne?