tisdag 1 december 2009

Om allas rätt att slippa sprida smitta

Företrädare för Liberati skriver att det är dags att införa sprutbytesprogram i Stockholm. Läs deras debattartikel på Politikerbloggen:

Det handlar inte ens bara om hälsa, för tusentals människor handlar detta faktiskt om liv och död. En moralpolitik som sätter moralen högre än människoliv har förverkat sitt syfte, den har själv blivit omoralisk”,

Det här är en fråga som jag aldrig har förstått mig på. Alltså inte den att narkomaner ska ha tillgång till rena sprutor, utan just motsats- en? Att narkomaner ska förhindras att med rena verktyg själva kunna ta ansvar för att inte sprida smitta. Resonemanget är ungefär lika intelligent som att motsätta sig besöken från RFSU i skolan.

Som om just rena kanyler i sig, och tillgången på kunskap om hur kondomer ska användas, lockar till ett ohämmat bruk av just dessa? Är det så? I så fall har jag missat något. Jag går inte igång på vare sig rena kanyler eller kondomer, men inser trots allt fördelarna med att de finns lätt tillgängliga för de som behöver dem.

Fler som är inne på samma tanke: Ola Nordebo/VK-bloggen

.

2 kommentarer:

Alex sa...

Såg ni på exiistens avsnitt om förbundet Humanisterna? Kan en humanist vara extremt religionskritisk? Tyck till på alexjakobsson.wordpress.com

Camilla Grepe sa...

@Alex

Jag har läst ditt inlägg, men det är på tok för långt och du diskuterar flera saker samtidigt. En sak är namnfrågan. Föreställ dig att Humanisterna behållit sitt gamla namn Human-etiska förbundet och ställ några av dina frågor igen. Det kanske ger en annan vinkel?